Taxeren...een vak apart

Een huis, bedrijfshal, kantoor, recreatiewoning, perceel weiland; onroerende zaken, waarvoor u vroeg of laat een taxatierapport nodig heeft. Vanzelfsprekend biedt Makelaardij Groote Waard (Oud-Beijerland) deze taxatie dienst aan. U bent verzekerd van een snelle uitvoering van een taxatie. Bovendien heeft u het taxatierapport binnen no-time in huis.

Taxatierapport

Het taxatierapport wordt opgesteld volgens het Taxatierapport financiering woonruimte model 2002 vastgesteld door CHF, LMV, NVM, RVT en VBO. Daarnaast zijn wij aangesloten bij de NVM, waardoor dit taxatierapport door iedere geldverstrekker wordt geaccepteerd. Dit rapport voldoet ook aan de nieuwe normen van de NHG (Nationale Hypotheek Garantie).

Kwaliteitsgarantie

Het NWWI heeft objectieve, betrouwbare taxatieproducten ontwikkeld. Omdat wij zijn aangesloten bij het NWWI werken wij volgens een gestandaardiseerde methode. Alle uitgevoerde taxaties worden in een centrale database geregistreerd. Het NWWI controleert zowel ons als taxateur als de taxaties zelf. Daarmee is de kwaliteit van een taxatie met het NWWI-keurmerk gegarandeerd.

Toegangseisen

Om deel te nemen aan het NWWI moeten wij aan strenge eisen voldoen. De toegangseisen bestaan uit certificering door een kwaliteitsregister - VastgoedCert of SCVM - en ons lidmaatschap van onze brancheorganisatie, de NVM. Daarnaast hanteert het NWWI enkele aanvullende voorwaarden:

  • De taxateur dient in het bezit te zijn van een geldige beroepsaansprakelijkheidsverzekering, afgesloten bij een erkende verzekeraar;
  • Gaat een persoonlijke relatie aan met het NWWI en dient de aansluitingsvoorwaarden te hebben geaccepteerd en de aansluitingsovereenkomst te ondertekenen;
  • Dient voortdurend zijn kennisniveau op peil te houden.

Voor u als consument de zekerheid dat onze taxatierapporten aan de hoogste kwaliteitseisen voldoen.

Inhoud van het taxatierapport

Het taxatierapport omvat een volledig verslag over het getaxeerde object en is tot stand gekomen op basis van een aantal relevante factoren zoals: de grondoppervlakte, de inhoud, de ligging, de staat van onderhoud, de gebruiksmogelijkheden, de bestemming en dergelijke. Het belangrijkste criterium is echter de marktsituatie.

  • bij de aan- of verkoop
  • verkrijgen of verhogen van de hypotheek
  • verkrijgen Nationale Hypotheek Garantie
  • belastingtechnische zaken, zoals bepalen van de onroerende zaak belasting en voor balanswaardering
  • fiscale taxaties: successie- of overdrachtsbelasting of bedrijfsovername/fusie

Kosten van uw taxatierapport

Hiervoor kunt u het beste even bij ons binnenlopen of ons even bellen op telefoonnummer 0186-666 911 of klik hier voor het aanvraagformulier.

Dit is om er zeker van te zijn dat u niet onnodig een taxatierapport op laat stellen terwijl een waardenverklaring misschien al volstaat.
Dit zou zonde van uw geld zijn!

Meer informatie?